aproba - explicat in DEX



aproba (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
APROBÁ, aprób, vb. I. Tranz. A încuviința o acțiune, o părere, o propunere etc. a cuiva, a fi de aceeași părere cu cineva; a rezolva în mod favorabil cererea, propunerea etc. cuiva. – Din lat. approbare.

aproba (Dicționar de neologisme, 1986)
APROBÁ vb. I. tr. A încuviința o părere etc.; a-și da consimțământul, a fi de acord. ♦ A consimți în mod oficial la ceva printr-un act autentic. [P.i. aprób. / < lat. approbare].

aproba (Dicționarul etimologic român, 1958-1966)
aprobá (aprób, aprobát), vb. – A încuviința ceva, a fi de aceeași părere cu cineva; a rezolva în mod favorabil cererea, propunerea etc. cuiva. Lat., it. approbare (sec. XIX). – Der. (din fr.) aprobativ, adj.; aprobator, adj.; dezaproba, vb.

aproba (Marele dicționar de neologisme, 2000)
APROBÁ vb. tr. a încuviința o acțiune, o părere etc.; a-și da consimțământul, a fi de acord. ◊ a rezolva favorabil. (< lat. approbare)

aproba (Dicționarul limbii române moderne, 1958 (cu ortografie modificată conform normelor din 1993))
APROBÁ, aprób, vb. I. Tranz. A încuviința o acțiune, o părere etc.; a fi de acord, de aceeași părere cu cineva. ♦ A consimți în mod oficial la ceva printr-un act autentic. Ministerul i-a aprobat cererea.Expr. (Refl.) Se aprobă, formulă (scrisă) prin care o autoritate rezolvă favorabil o cerere etc. – Lat. lit. approbare.

aproba (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
aprobá (a ~) (a încuviința) (a-pro-) vb., ind. prez. 3 apróbă

aprobà (Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a, 1929)
aprobà v. 1. a consimți, a încuviința; 2. a judeca demn de laudă.

aproba (Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită), 2009)
APROBÁ, aprob, vb. I. Tranz. A încuviința o acțiune, o părere, o propunere etc. a cuiva, a fi de aceeași părere cu cineva; a rezolva în mod favorabil cererea, propunerea etc. cuiva. — Din lat. approbare.