medical - explicat in DEX



medical (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998)
MEDICÁL, -Ă, medicali, -e, adj. Care aparține medicului1 sau medicinei, privitor la medic1 sau la medicină; de medic1, de medicină. ◊ Concediu medical = concediu care se obține în caz de boală. Gimnastică medicală = sistem de exerciții de gimnastică menite să corecteze diferite defecte sau să reactiveze unele funcții fiziologice. – Din fr. médical.

medical (Dicționar de neologisme, 1986)
MEDICÁL, -Ă adj. Care ține de medicină; de medic. ◊ Concediu medical = concediu de boală; gimnastică medicală = sistem de exerciții metodice de gimnastică, având ca scop corectarea diferitelor defecte fizice sau reactivarea unor funcții fiziologice. [< fr. médical].

medical (Marele dicționar de neologisme, 2000)
MEDICÁL, -Ă adj. referitor la medic(ină). ♦ concediu ~ = concediu de boală; gimnastică ~ă = sistem de exerciții metodice de gimnastică având ca scop corectarea diferitelor defecte fizice sau fiziologice. (< fr. médical)

medical (Dicționaru limbii românești, 1939)
*medicál, -ă adj. (fr. médical, d. lat. medicus adj. și s.; it. sp. médico, adj. și s.). Relativ la medicină saŭ la medicĭ, de medicină, de medicĭ: cărțĭ, societățĭ medicale. Adv. Din punct de vedere al medicineĭ saŭ al mediculuĭ: a vorbi medical.

medical (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, 2005)
medicál (med.) adj. m., pl. medicáli; f. medicálă, pl. medicále

medical (Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a, 1929)
medical a. ce ține de medicină: chestiune medicală.